Ενδιαφέρουν

Στοπ στην κλοπή φωτοραφιών στo facebook - Δείτε τι αλλάζει

index.php?id=18&rid=8895

Από σήμερα το facebook εφαρμόζει σύστημα προστασίας των χρηστών του από κλοπή της φωτογραφίας τους. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα διαπιστώνει ότι φωτογραφία με το πρόσωπο κάποιου έχει αναρτηθεί και θα τον ενημερώνει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του facebook ης η εν λόγω εφαρμογή θα είναι προαιρετική και θα ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού εάν και εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί.

Συγκεκριμένα, τα άτομα που θα επιλέξουν να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Facebook εάν μία φωτογραφία τους έχει ανέβει στο δίκτυο, με την προϋπόθεση ότι και οι ίδιοι έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Στα μελλοντικά σχέδια του Facebook περιλαμβάνεται και η προσθήκη πλήκτρου on/off που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλα τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου που προσφέρονται. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα λειτουργεί και για την περίπτωση που κάποιος ανεβάζει μια ξένη φωτογραφία ως φωτογραφία προφίλ.

Επιπλέον η λειτουργία θα περιλαμβάνει και λεκτική περιγραφή για για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης. Η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αρχικό στάδιο αφού προς το παρόν, η αυστηρότερη σε σχέση με την άλλη άκρη του Ατλαντικού νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία προσωπικών δεδομένων δεν το επιτρέπει.

Η εταιρία ωστόσο εξακολουθεί να στοχεύει στην λειτουργία της εφαρμογής και στην Ευρώπη