Ενδιαφέρουν

H πρώτη θέση στα αεροπλάνα το 1930, Το ταξίδι Βρετανία – Αυστραλία είχε 20 στάσεις και διαρκούσε 11 μέρες

index.php?id=18&rid=6449
Το ταξίδι με αεροπλάνο το 1930 δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Το εισιτήριο ήταν ακριβό και οι περισσότεροι ταξίδευαν με τρένα ή λεωφορεία διανύοντας μεγάλες αποστάσεις κι έφταναν στον προορισμό τους μετά απο πολλές ώρες ή ακόμα και μέρες.

Μόνο όσοι ήταν πλούσιοι ταξίδευαν με αεροπλάνα ή όσοι είχαν επαγγελματικό λόγο, με τα έξοδα πληρωμένα από την εταιρεία.  Η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία αναπτύχθηκε ραγδαία.

Το 1930 μετέφερε μόνο 6.000 επιβάτες, ενώ το 1934 περισσότερους από 450.000. Το 1938 οι επιβάτες που ταξίδεψαν με αεροπλάνο ήταν 1,2 εκατομμύρια.

 Τα πρώτα αεροσκάφη των αμερικανικών αερογραμμών ήταν στενά και μακριά. Τα καθίσματα των επιβατών θεωρήθηκαν ως καινοτομία, ένα είδος πολυτέλειας. Η πρώτη θέση δεν είχε τίποτα περισσότερο από συνηθισμένες καρέκλες χωρίς ζώνες ασφαλείας. Οι επιβάτες κάθονταν πίσω από το πιλοτήριο, χωρίς διαχωριστικό. Όμως, το πλήρωμα τους προσέφερε σάντουιτς με χαβιάρι.

Θάλαμος αεροπλάνου με συνηθισμένες καρέκλες χωρίς ζώνες ασφαλείας

Τα αεροπλάνα ήταν τόσο στενά που χωρούσε μόνο μια σειρά καθισμάτων σε κάθε πλευρά. Οι επιβάτες μπορούσαν να καπνίσουν.

Η vip θέση διέθετε τραπεζάκι και φωτιστικό

Σταδιακά τα αεροπλάνα και οι ανέσεις που προσέφεραν άλλαξαν. Σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα πολυτελή τρένα και τα πλοία που διέσχιζαν ωκεανούς και άρχισαν να δημιουργούν χωριστά διαμερίσματα για δύο έως τρία άτομα. Ήταν η εποχή κατά την οποία μια πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία με προορισμό την Αυστραλία διαρκούσε 11 ημέρες και περιελάμβανε 20 στάσεις.

Σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα τρένα και τα πλοία και σταδιακά άλλαξαν τις θέσεις των επιβατών.

Με τα χρόνια τα αεροπλάνα μεγάλωσαν, οι θέσεις τόσο της πρώτης όσο και της οικονομικής έγιναν ποιο άνετες και φυσικά οι ώρες πτήσης μειώθηκαν. Κάπως έτσι το αεροπλάνο έγινε το πιο δημοφιλές μέσο για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

 

mixanitouxronou.com.cy

>