Κύπρος

Οι καλύτερες ταβέρνες σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

index.php?id=18&rid=5171

Οι μεγάλες ζέστες ήρθαν και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναζητούν τη δροσιά της παραλίας

ΣΩΤΗΡΑ

Μουσικός 
Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα

Αυθεντική ταβέρνα με εποχιακά πιάτα και πολλούς πιστούς. Εξαιρετικά ορεκτικά με έμφαση στις πρώτες ύλες, νόστιμα κρέατα της σχάρας, υπέροχο οφτό κλέφτικο στην εποχή του. Μην προσπεράσεις το φρέσκο χαλλούμι, που φτιάχνουν καθημερινά. Φιλικό και σπιρτόζικο σέρβις, μεγάλη και παραδοσιακή αυλή.

Πανέρι
Φώτη Πίττα 36, Σωτήρα

Εξοχικό κέντρο στην Σωτήρα. Αυλή για δροσιά το καλοκαίρι, καρό τραπεζομάντιλα, πληθωρική, κυπριακή κουζίνα αλλά και φρέσκο ψάρι. Στα συν ότι αρκετές από τις πρώτες ύλες προέρχονται από την περιοχή. Παρασκευή και Σάββατο στήνεται χορός ανάμεσα στα τραπέζια με ζωντανή ελληνική μουσική.

Το Πλουμί 
Φώτη Πίττα, Σωτήρα

Σε ένα παλιό παραδοσιακό σπίτι, με ωραία εσωτερική αυλή, φρέσκα υλικά και κυπριακό μεζέ από 20 πιάτα: πολλά σχάρας, εποχιακά, κυνήγι και οφτό κλέφτικο το καλοκαίρι. Ευχάριστη ατμόσφαιρα, καλή διάθεση, Παρασκευές με ζωντανή ελληνική μουσική. Εκτός περιφέρειας αλλά με πιστούς θαμώνες.

ΦΡΕΝΑΡΟΣ

Εξοχή
Γιασουμή Κιλέ 70, Φρέναρος

Οικογενειακή εξοχική ταβέρνα στο δρόμο Φρενάρους-Βρυσούλων, με καρό τραπεζομάντηλα στα τραπέζια και ατμόσφαιρα κλασικής ταβέρνας. Απλή κουζίνα που στηρίζεται στα νόστιμα, σπιτικά φαγητά, στους καλοψημένους κρεατομεζέδες και στα φρέσκα χορταρικά. Το καλοκαίρι και με οφτό κλέφτικο. Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή μουσική και αυτοσχέδια γλέντια. Ωραία ιδέα για κυριακάτικη εκδρομή.

Παπάς
Λεωφ. Φώτη Πίττα 56, Φρέναρος

Τηλ. 23821305 
Οφτό κλέφτικο από κατσίκι και πρόβατο που έρχεται στο τραπέζι με πατάτες, αγγουράκι, ντομάτα, ξιδάτα, κρεμμύδι και λεμόνι, απέναντι από το Συμβούλιο Βελτιώσεως στο Φρέναρος.


ΔΕΡΥΝΕΙΑ

Κωσταρής
Αρχ. Μακαρίου Γ' 72, Δερύνεια

Διάσημο οφτό κλέφτικο από πρόβειο κρέας που αρωματίζεται με μπαχαρικά και αλάτι και σερβίρεται με πατάτες, κρεμμύδι, λεμόνι και ψωμί. Στο μενού και αρκετά είδη σχάρας, με τσιμπημένες τιμές. Δροσερή αυλή με κληματαριά. 
Οφτό κλέφτικο

Μισόχωρο
Δημοκρατίας 32, Δερύνεια

Οικογενειακό σκηνικό απέναντι από την παλιά εκκλησία της Δερύνειας, με κλασικές κυπριακές γεύσεις, πολλά πιάτα σχάρας, μαγειρευτά, θαλασσινά και σπιτική ζαλατίνα. Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή ελληνική μουσική. Από παππούδες μέχρι 18άρηδες.


ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Ttappis
Σταδίου 92, Παραλίμνι

Πινελιές παράδοσης στο ντεκόρ, με κλασικό κυπριακό μεζέ που διαφοροποιείται με την εποχή. Πολύ καλό σουβλάκι από μπέικον και λούντζα, έμφαση στα φρέσκα υλικά, γενναίες μερίδες, γρήγορη εξυπηρέτηση. Το καλοκαίρι και με οφτό κλέφτικο. Απαραίτητη κράτηση το σαββατοκύριακο.

Καμασιάς 
Δαιδάλου 23, Παραλίμνι

Οικογενειακό σκηνικό που θυμίζει ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Βάση του η παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα με έμφαση στα εποχιακά υλικά αλλά και πολύ καλά steak, φρέσκο ψάρι, καράολοι και το χειμώνα αγρέλια, άγριες αγκινάρες και μανιτάρια. Εξυπηρέτηση με χαμόγελο, καλές τιμές και όταν τελειώνει το φαγητό, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στήνεται χορός ανάμεσα στα τραπέζια με ζωντανή μουσική. Το καλοκαίρι βγαίνουν και τραπεζάκια έξω. Στην περιοχή το τιμούν γιατί έχει ιστορία δεκαετιών.

Βάσος Βοκολίδα
Γρίβα Διγενή 215, Παραλίμνι

Έχει κλείσει δύο δεκαετίες, με τους μεζέδες και τα κρέατα στα κάρβουνα να συνεχίζουν σταθερά και διάσημο σουβλάκι. Σ’ έναν χώρο με στοιχειώδες ντεκόρ και εγκάρδια εξυπηρέτηση. Το καλοκαίρι και με οφτό κλέφτικο. 

Καρράς 
Λεωφ. Κάππαρη 55, Παραλίμνι

Χαλαρή, οικογενειακή ταβέρνα με φρέσκο κυπριακό ψάρι από τη βάρκα, ελαφρώς πειραγμένα πιάτα που αποδίδουν πιο εκφραστικά το θαλασσινό της χαρακτήρα, γενναίες μερίδες. Έμφαση στα φρέσκα υλικά, σπιρτόζικο σέρβις με χαμόγελο, σκεπαστή δροσερή αυλή το καλοκαίρι.

Magazaki
Λεωφ. Κάππαρη 46, Παραλίμνι

Δημοφιλές σουβλάκι στην περιοχή, από μπέικον και καρέ, που σερβίρεται με ελιές και ξιδάτα. Καλή σχάρα και στις σιεφταλιές, παϊδάκια, λουκάνικα, χοιρινά φιλετάκια, άγρια μανιτάρια και χαλλούμι. Ενίοτε του αρέσει και η ζωντανή ελληνική μουσική. Υπηρεσία delivery.

ΛΙΟΠΕΤΡΙ

Το Αρχοντικό 
Γρηγόρη Αυξεντίου 13, Λιοπέτρι

Σ’ ένα αναπαλαιωμένο σπίτι με παραδοσιακή αυλή. Νέοι ιδιοκτήτες, αξιόλογος μεζές, νόστιμο οφτό κλέφτικο με φρέσκο θυμάρι και δάφνη σε ξυλόφουρνο, που συνοδεύεται με σαλάτα, κάππαρη, ελιές, ταχίνι, τζατζίκι, λεμόνι και κρεμμύδι. Γρήγορο σέρβις, καλές τιμές, του αρέσει η ζωντανή ελληνική μουσική.

Demetrion
Ποταμός Λιοπετρίου, Λιοπέτρι

Παραδοσιακή ψαροφαγία πάνω στη θάλασσα με φόντο τον Ποταμό Λιοπετρίου. Λιτό σκηνικό, φρέσκο ψάρι ημέρας, στεγνό τηγάνι και δυνατή σχάρα που αφήνουν καλές εντυπώσεις. Άπλετη θέα στον κόλπο της Αμμοχώστου.

Ποταμός 
Ποταμός Λιοπετρίου, επ. Αμμοχώστου

Cult ψαροταβέρνα με τραπεζάκια μέσα σε μοναδικό φυσικό τοπίο, περιτριγυρισμένο από ψαρόβαρκες. Το μενού απλό με φρέσκο ντόπιο ψάρι σωστά ψημένο στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, νόστιμα θαλασσινά συν αστακούς και όστρακα, με φιλική εξυπηρέτηση. Τα σαββατοκύριακα απαραίτητη κράτηση.

ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ

Ξύλινο 
Τρικώμου 179, Άγ. Γεώργιος, Βρυσούλες

Οικογενειακή ταβέρνα με γευστικούς κυπριακούς μεζέδες και πειραγμένα πιάτα, αλλά και κυνήγι εποχής. Εξυπηρέτηση με χαμόγελο, αυλή το καλοκαίρι.

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ

Κλόκκος 
Φρίξου Παναγιώτου 8, Ξυλοφάγου

Απλός και ανεπιτήδευτος χώρος, με πολύ καλή κυπριακή κουζίνα, μεζέδες, ψάρι και πιάτο ημέρας, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών. Ωραία ατμόσφαιρα, εξαιρετικά φιλική εξυπηρέτηση, ωραία αυλή με τραπεζάκια έξω για το καλοκαίρι.