Κύπρος

ΒΙΝΤΕΟ: Οι κοπέλες του φραπέ με τα καυτά σορτσάκια προκαλούν και πάλι αντιδράσεις

index.php?id=18&rid=4785

Μόλις άρχισαν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και να μπαίνουμε στην καλοκαιρινή περίοδο, οι περιβόητες «κοπέλες του φραπέ» που κατακλύζουν τους περιφεριακούς δρόμους της Λευκωσίας, έκαναν και φέτος την εμφάνιση τους.

Αποτέλεσμα να προκαλούν δυσφορία στους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς και τα τηλέφωνα σε αστυνομία και τοπικές αρχές να «πέφτουν βροχή», διαμαρτυρόμενοι για την εμφάνιση τους, αφού οι περισσότερες φορούν σορτσάκια ή μίνι φούστες, προκαλώντας αντιδράσεις.

Οι περισσότερες είναι αλλοδαπές, από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, την Τσεχία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία, οι οποίες ως γνωστό, με τα λιγοστά ρούχα που φοράνε, βγαίνουν στο δρόμο «ποζάροντας»  με σκοπό να διαφημίσουν το εμπόρευμά τους και να προσελκύσουν οδηγούς για… ένα φραπέ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την αστυνομία η οποία μετά την εμφάνιση του «φαινομένου»  διενήργησε τους απαραίτητους ελέγχους, ξεκαθάρισε ότι πλέον το όλο θέμα εναπόκειται στις τοπικές αρχές που δίνουν τις σχετικές άδειες και στις Υγειονομικές Υπηρεσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες στο να διαπιστώσουν εάν οι συγκεκριμένες καντίνες πληρούν τα κριτήρια. Όπως για παράδειγμα, θα πρέπει να υπάρχουν τουαλέτες σε κοντινό σημείο από τις καντίνες τους.

Επίσης ξεκαθαρίζεται ότι, σε ότι αφορά την ένδυση τους, δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα αφού ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί όπως θέλει και δεν μπορεί η αστυνομία να παρέμβει για να τους επιβάλει να φοράνε μακριές φούστες ή παντελόνια.  

Σε σχέση με τις αναφορές ότι οι κοπέλες εκτός από φραπέ προβαίνουν και σε άλλες πράξεις, δεν υπάρχει κάτι μέχρι στιγμής που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο ούτως ώστε η αστυνομία να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Ωστόσο η αστυνομία παρακολουθεί το όλο θέμα και όλες τις πληροφορίες που έρχονται ενώπιον της και εάν χρειαστεί θα επέμβει εκ νέου. Επίσης μετά από ελέγχους που διενήργησε η αστυνομία, οι κοπέλες παρουσίασαν τις σχετικές άδειες που εξασφάλισαν από τις τοπικές αρχές.

Πηγή : reporter.com.cy