Ενδιαφέρουν

Περισσότερη δροσιά! Κόλπα να κάνεις τον ανεμιστήρα σου να λειτουργεί σαν κλιματιστικό

index.php?id=18&rid=4643

Με τόση ζέστη αυτές τις μέρες όλοι μας αναζητούμε δροσιά μέσα στο σπίτι. 

Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. 

Ακόμα κι αν έχετε κλιματιστικό στο σπίτι, δείτε το ως εξοικονόμηση ενέργειας άρα και χρημάτων και κλείστε το για λίγο...

Κόλπα 

Βάλε τον ανεμιστήρα να "κοιτά" προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο. 

Άφησε τον ανεμιστήρα να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτή τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσεις να δεις κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

Tip

 Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου σας. Γι'αυτό δοκίμασέ το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.

Προσοχή!

Μην βάζεις τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.

Ένα άλλο τρικ είναι να προσθέσεις... παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει ώστε να εφαρμόσετε το προηγούμενο τρικ, τότε απλά πάρε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου) και γέμισέ το με παγάκια. 

Τοποθέτησε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να "φυσά" τον αέρα πάνω στα παγάκια. Αν χρειαστεί τοποθέτησε κάποια πετσέτα ή ένα περιοδικό κάτω από το μπολ ώστε να του δώσετε κλίση και να είναι πιο άμεση η επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.

Πηγή: spirossoulis.com