Κύπρος

Καταγγελία κατά γιατρού: Μου έχει καταστρέψει τη ζωή (Vid)

index.php?id=18&rid=4298

Σε απόγνωση βρίσκεται 45χρονη γυναίκα από την Λευκωσία η οποία καταγγέλει οδοντίατρο για αμέλεια, και φοροδιαφυγή. 

Η Κατερίνα Αποστόλου περιγράφει στο TVONEnews, την περιπέτεια της υγείας της που άρχισε το 2014. 

«Αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, με τα δόντια μου και επισκέφτηκα οδοντίατρο, που μου σύστησε η ασφαλίστρια μου αλλά στο τέλος της ημέρας μου κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ και τη στοματική μου υγεία».

Η ίδια όπως ισχυρίζεται δεν μπορεί να σιτηθεί φυσιολογικά ενώ τα εμφυτεύματα στο στόμα της ξεκόλλησαν δύο φορές. 

-Bnw19.jpg

 

Η καταγγελία

Η κ. Αποστόλου, αφού δεν είχε πλέον άλλη επιλογή, προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία, στον Παγκύπριο Οδοντιατρικο Σύλλογο και κινείται νομικά εναντίον του. 

Σύμφωνα με την ίδια, κάθε μέρα που περνά τα προβλήματα στην στοματική της κοιλότητα αυξάνονται αφού τα δόντια της είναι σε άθλια κατάσταση και δεν μπορεί να φάει.

Διορίστηκε ερευνώντας λειτουργός

Ο Παγκύπριος ιατρικός σύλλογος, με απαντητική του επιστολή, επισημαίνει στην κ. Αποστόλου ότι διορίστηκε ερευνώνας λειτουργός προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία της.  Την επιβεβαίωσε ωστόσο ότι ο εν λόγω οδοντίατρος είναι πτυχιούχος Οδοντριατρικής και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Οδοντιάτρων Κύπρου, αλλά κατά το ετος 2014 δεν είχε ανανεώσει την Άδεια Εξασκήσεως του επαγγέλματός του καθότι είχε δηλώσει διακοπή εργασίας του. 

Ποιός θα κρίνει την αμέλεια;

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, Βρασίδας Φιλιππίδης, επεσήμανε ότι είναι λίγο χρονοβόρα η διερεύνηση των υποθέσεων τέτοιας φύσης, επισημαίνοντας ότι το Οδοντιατρικό Συμβούλιο εξετάζει αποκλειστικά πειθαρχικά και δεοντολογικά παραπτώματα στα οποία μπορεί να υποπέσει ένας οδοντίατρος, αλλά οχι θέματα επαγγελματικής αμέλειας ή και οικονομκών διαφορών. 

Σε άλλες χωρες στις οποίες λειτουργεί Οδοντιατρική Σχολή, ακολουθούνται άλλες πρακτικές όπου ειδικοί εμπειρογνώμονες αποφασίζουν για τις πρακτικές που ακολουθούν οι οδοντίατροι που κατηγορούνται για πιθανή αμέλεια. 

Είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα ελέγχου των οδοντιάτρων που δραστηριοποιούνται και είναι δύσκολο γενικότερα να ελέγξει κανείς αν κάποιος έχει πτυχίο ή άδεια, είπε ο κ. Φιλιππίδης. "Παραδείγματος χάριν σε  πολλά οδοντιατρεία, εργοδοτούνται άτομα τα οποία επεμβαίνουν στο στόμα του ασθενούς και μπορεί να είναι βοηθοί οδοντιάτρου οι αρμοδιότητες των οποίων περιορίζονται και δεν δικαιούνται να επεμβαίνουν στο στόμα του ασθενούς".

Δείτε την...

πηγή tvone

>