Ενδιαφέρουν

O πρώτος διάφανος… καφές είναι γεγονός!

index.php?id=18&rid=3155

Ποιος δεν λατρεύει τον καφέ; Είναι ένα εθιστικό ρόφημα που μας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να υλοποιήσουμε το απαιτητικό πρόγραμμα της ημέρας μας.

Παρ’ όλες τις ευεργετικές ιδιότητές του όμως, έχει και ένα σημαντικό μειονέκτημα. Λεκιάζει τα δόντια!

Πώς θα σου φαινόταν αν ο αγαπημένος σου καφές ήταν… διάφανος, αλλά διατηρούσε την υπέροχη γεύση και μυρωδιά του;

Σου ακούγεται κάπως παράξενο; Κι όμως!

Ο «Clr Cff» (Clear Coffee) έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του στο Λονδίνο, επόμενη στάση θα είναι ο Καναδάς και σύντομα φανταζόμαστε ότι θα γίνει best selling προϊόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Την εταιρεία CLR CFF ίδρυσε ο Σλοβάκος David Nagy και ο αδελφός του ο Adam, όταν ζούσαν στο Λονδίνο.

Ο «Διάφανος Καφές» παρασκευάζεται από κόκκους ποικιλίας Arabica και νερό, με μυστικές μεθόδους «που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά» (όπως εξηγούν οι εφευρέτες). Όχι χημικά πρόσθετα, όχι γλυκαντικές ουσίες, όχι γεύσεις (τύπου φουντούκι, βανίλια και συναφή).

Οι αδελφοί Nagy εξήγησαν στην «The Evening Standard» ότι «ήμασταν γεροί καφεπότες. Όπως πολλοί άλλοι, παλεύαμε με τους λεκέδες στα δόντια που δημιουργούσε ο καφές. Δεν υπήρχε κάτι στην αγορά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή.»

Μετά από πειράματα τριών μηνών, τελειοποίησαν ένα ποτό του οποίου η γεύση είναι σαν ενός κρύου καφέ που έχει βγει από καφετιέρα. Σε κάθε φιάλη, περίπου 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από την καφεΐνη που έχει μια νορμάλ κούπα καφέ.

Πηγή: thetouch.com.cy