Κύπρος

Ελληνογερμανική συμμαχία για την Κύπρο

index.php?id=18&rid=26015

Μετά την Ελένη Φουρέιρα και την Τάμτα, το ΡΙΚ, επιλέγει τον Ελληνογερμανό Sandro Nicolas ως τον 36o εκπρόσωπό μας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μπορεί, το ΡΙΚ, να μη διέψευσε ή επιβεβαίωσε την πρότασή του προς τον 24χρονο να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 65η διοργάνωση του διαγωνισμού παρόλα αυτά Wikipedia και η επίσημη σελίδα του διαγωνισμού αναφέρουν το όνομά του Sandro Nicolas ως τον ερμηνευτή που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ρότερνταμ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από δω και πέρα έχει να κάνει με την απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης της Κύπρου να επιλέξει ανάμεσα στα πέντε επικρατέστερα κομμάτια, που έχει ξεχωρίσει από τις 120 υποβληθείσες συμμετοχές το επικρατέστερο, που θεωρεί ότι είναι το ιδανικότερο όπου θα ανεβάσει και πάλι την Κύπρο στο top five των καλύτερων συμμετοχών στο διαγωνισμό το 2020. Ανάμεσα σε λάτιν, pop, tempo, μπαλάντα και up-tempo ρυθμούς φαίνεται ότι το ισπανόφωνο κομμάτι «Μucho Calor» κερδίζει περισσότερό έδαφός, καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι που θα πουλήσει λόγω της ιδιαιτερότητας και του πιασάρικου τίτλου του.

Να σημειωθεί ότι προτού η διεύθυνση του ΡΙΚ καταλήξει στο νεαρό καλλιτέχνη, ο οποίος προτάθηκε από την εταιρεία του, βρισκόταν ανάμεσα σε άλλα τρία ονόματα ένα εκ των οποίων μας εκπροσώπησε ξανά στο παρελθόν. Η αρχική σκέψη ήταν ο Βαγγέλης Κακουριώτης, το όνομα του οποίου συζητήθηκε και πέρσι προτού δοθεί το εισιτήριο στην Τάμτα. Ακολούθως, αποτάθηκαν στην Ήβη Αδάμου που λόγω άλλων υποχρεώσεων απέρριψε από την αρχή την πρόταση, ενώ ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία ήταν και ο Ίαν Στρατής που τελικά νικήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Sandro, ο οποίος είναι ο 8ος καλλιτέχνης που εκπροσωπεί την Κύπρο που δεν είναι μόνιμος κάτοικος της χώρας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο SANDRO NICOLAS;
Γεννημένος στο Heinsberg της Γερμανίας το 1996 από Αμερικανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Alessandro Rütten -όπως είναι το πραγματικό του όνομα- έδειξε από μικρός το δρόμο που θα ακολουθήσει! Ξεκίνησε από νωρίς μαθήματα drums και κιθάρας ενώ στα 15 του άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια. Η μουσική, όπως συχνά δηλώνει, ήταν ανέκαθεν η ευκαιρία του να ξεφεύγει από τον ντροπαλό χαρακτήρα του! Το 2018 έλαβε μέρος στο δημοφιλές talent show «The Voice» στη Γερμανία και κατάφερε να φτάσει μέχρι τις ημιτελικές φάσεις κάνοντας το κοινό να τον αγαπήσει ιδιαίτερα. Η αδυναμία του για την Ελλάδα είναι τεράστια καθώς μιλά άπταιστα ελληνικά ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να επισκέπτεται τη χώρα για διακοπές κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων που τόσο ο ίδιος αγαπά και ξεχωρίζει. Τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχε στο New Wave Festival στο Sochi της Ρωσίας εκπροσωπώντας τις Η.Π.Α.! Εκεί ήταν όπου ξεκίνησε να συστήνεται με το καλλιτεχνικό του όνομα Sandro Nicolas!

 

>