Ελλάδα

Eurovision: Τι λένε τα στοιχήματα;

index.php?id=18&rid=20946

Ένα μήνα πριν από την έναρξη της Eurovision και τα πρακτορεία στοιχημάτων άρχισαν να καταγράφουν τις πρώτες εντυπώσεις σχετικά με τα φαβορί και τα αουτσάιντερ της φετινής διοργάνωσης. Ποια χώρα θα κερδίσει το τρόπαιο στο Τελ Αβίβ; Πού κατατάσσουν την Κύπρο και την Ελλάδα;

Στην πρώτη θέση όλων των στοιχηματικών εταιρειών είναι η Ολλανδία, με τον Duncan Laurence και το τραγούδι «Arcade». Η μπαλάντα του 24χρονου φαίνεται ότι έχει συγκινήσει και εντυπωσιάσει σε μεγάλο βαθμό τους fans, καθώς οι περισσότερες εταιρείες του δίνουν απόδοση περίπου 2,5 έως 4,1 και πιθανότητα 21% να κερδίσει τον διαγωνισμό.

Στη δεύτερη θέση βλέπουμε τον Sergey Lazarev, ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον διαγωνισμό μετά το 2016, όπου πήρε την τρίτη θέση με το «You’re the only one». H επική μπαλάντα Scream του Δημήτρη Κοντόπουλου, η αναγνωρισιμότητα του Sergey Lazarev στους Eurofans, αλλά και η δυναμική της Ρωσίας στον διαγωνισμό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε οι περισσότερες εταιρείες να έχουν τη Ρωσία στη δεύτερη θέση με αποδόσεις 4 έως 6 και 13% πιθανότητες για νίκη.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Σουηδία, η Ελβετία και το San Remo.

H Σουηδία, η οποία για ακόμη μια χρονιά συγκαταλέγεται στα φαβορί με τον John Lundvik και το τραγούδι «Too Late For Love», με αποδόσεις 5,5 έως 8,5 και πιθανότητες 10% για νίκη.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη φετινή έκπληξη (βάσει των τελευταίων κακών αποτελεσμάτων) Ελβετία, με τον Luca Hänni και το latin τραγούδι «She Got Me» με αποδόσεις 8 έως 12 και πιθανότητες 7% για νίκη.

Η Κύπρος με απόδοση 12.00, βρίσκεται στην 5η θέση και ισοβαθμεί με την Ισλανδία.

Το «Replay» όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Τάμτα θα βρεθεί στον Α’ ημιτελικό στην πρώτη θέση. Η Κατερίνα Ντούσκα αυτή τη στιγμή, φιγουράρει στην 6η θέση με απόδοση 15.00, ανεβαίνοντας ολοένα και περισσότερο στις στοιχηματικές εταιρείες. Η Ελλάδα, επίσης, θα διαγωνισθεί στον Α’ ημιτελικό και συγκεκριμένα στη 16η.


Στην έκτη θέση όμως βρίσκεται και ο νικητής του φεστιβάλ του Sanremo, Mahmood για την Ιταλία με το τραγούδι «Soldi» με πιθανότητες 4% για νίκη.

Στις τελευταίες 6 θέσεις με πιθανότητες πολύ μικρότερες του 1% για νίκη βρίσκονται η Γεωργία με τον Oto Nemsadze και το «Sul tsin iare», η Σερβία με την Nevena Božović και το «Kruna», η Αλβανία με την Jonida Maliqi και το «Ktheju tokës», η Λετονία με τους Carousel και το «That Night», το Σαν Μαρίνο με τον Serhat και το «Say Na Na Na» και το Μαυροβούνιο με τους D mol και το «Heaven».

Ένα άλλο στοίχημα που προσφέρεται όμως μόνο από το ανταλλακτήριο της Betfair είναι αυτό του top-10, δηλαδή του κατά πόσο πιθανό είναι να μπει μια χώρα στην πρώτη δεκάδα. Η πρώτη πεντάδα είναι η ίδια με αυτή του στοιχήματος για τον νικητή της Eurovision, με διαφορετική όμως κατάταξη, καθώς εδώ η Ρωσία προηγείται με απόδοση 1,07 και πιθανότητα 74% να μπει δεκάδα, με την Ολλανδία να ακολουθεί με απόδοση 1,12 και πιθανότητα 71%. Η Κύπρος βρίσκεται και εδώ στην 6η θέση με απόδοση 1,64 και πιθανότητα 48% να μπει στη δεκάδα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, στην 8η με απόδοση 2,2 και πιθανότητα 36% να μπει δεκάδα. Τελευταίοι σε αυτό το στοίχημα είναι η Γεωργία και το Μαυροβούνιο με απόδοση 30 και πιθανότητα μόλις 3% να μπουν στη δεκάδα.


Carousel


D mol


Jonida Maliqi


Oto Nemsadze

 


Serhat

 

 

>