Κύπρος

Ποιοι και γιατί απειλούσαν τον Ρίκκο λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής του. Τα τηλεφωνήματα από απόκρυψη και τα όσα του έλεγαν

index.php?id=18&rid=2091

Τηλεφωνικές απειλές από αριθμό με απόκρυψη δεχόταν ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου την περίοδο που μεσολάβησε από την καταδίκη του μέχρι τη φυλάκισή του σύμφωνα με Δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτη» το Σάββατο 04/03 , Έγινε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία ενώ ενήμερος ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Ο δικηγόρος του Ρ. Ερωτοκρίτου Χρ. Πουργουρίδης, σε επιστολές του, είχε καταγγείλει για απειλές τον Χ. Τσουρή και αστυνομικούς και είχε ζητήσει να μην μεταφερθεί στις φυλακές ο πελάτης του.

Θα σε ...

O Ρίκκος Ερωτοκρίτου στις 19 Φεβρουαρίου κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λεμεσού τη λήψη απειλητικών τηλεφωνημάτων από αριθμό με απόκρυψη. Σύμφωνα με την καταγγελία ο άγνωστος που τηλεφωνούσε στο σπίτι του, τις μεταμεσονύχτιες ώρες του ανέφερε ότι μόλις θα πάει στη φυλακή «θα τον γ.... και μετά θα τον σκοτώσουν». Το τελευταίο απειλητικό τηλεφώνημα έγινε στις 26 Φεβρουαρίου το βράδυ. Η απειλή σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η ίδια. Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι τα τηλεφωνήματα έγιναν από την επαρχία Λευκωσίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το πρόσωπο που τα έκανε.

Λάκκος των λεόντων

Ο Χρ. Πουργοιυρίδης στην επιστολή του προς τον Ι. Νικολάου στις 28 Φεβρουαρίου (παραμονή επιβολής της ποινής) ανέφερε πως λόγω των απειλών που δέχτηκε ο Ρ. Ερωτοκρίτου η κράτησή του στις φυλακές «είναι εντελώς απαγορευτική, για σκοπούς προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας». Ο κ. Πουργουρίδης σε προγενέστερη επιστολή του στον υπ. Δικαιοσύνης σημείωνε πως φυλάκιση του Ρ.Ερωτοκρίτου θα ισοδυναμούσε «με εκτελεστικό απόσπασμα ή ρίξιμό του στον λάκκο των λεόντων λόγω των ολοφάνερων, και εκδηλωθέντων κινδύνων που ελλοχεύουν, για τη ζωή και την ασφάλειά του».

Τον έχουν στο μάτι

Ο δικηγόρος του κ. Ερωτοκρίτου στις δύο επιστολές του πριν από την επιβολή ποινής σημείωνε πως ο πελάτης του αντιμετωπίζει κίνδυνο σε περίπτωση φυλάκισης τόσο από κατάδικους, όσο και από δεσμοφύλακες και αστυνομικούς. Για τους δεσμοφύλακες και τους αστυνομικούς σημείωνε πως κάποιοι εξ αυτών είχαν διωχθεί ποινικά ή πειθαρχικά την περίοδο που ήταν βοηθός γενικός εισαγγελέας ο Ρ. Ερωτοκρίτου, ενώ άλλοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε επηρεαστεί η επαγγελματική τους κατάσταση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να αποφασιστεί η κράτηση ενός κατάδικου σε άλλο χώρο πλην των φυλακών, θα πρέπει να αποφασίσει ο γενικός εισαγγελέας και είναι άγνωστο αν οι επιστολές του κ. Πουργουρίδη διαβιβάστηκαν και στον κ. Κ. Κληρίδη.

 

 

Στίχοι Τσουρή και αστυνομικοί στο facebook

Στις επιστολές του Χρ. Πουργουρίδη προς τον υπ. Δικαιοσύνης επισυνάπτονται αποσπάσματα από ποιήματα που είχε γράψει ο πρώην πρόεδρος της ΑΗΚ Χ. Τσουρής και «με τα οποία κατά τρόπο έμμεσο πλην σαφή, απειλείται ευθέως ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου στη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα με την ενδεχόμενη μεταφορά του στις Κεντρικές Φυλακές».

Σχόλια αστυνομικών

Στις ίδιες επιστολές υπάρχουν αντίγραφα σχολίων που έχουν κάνει αστυνομικοί σε σελίδα του facebook με την ονομασία «Police buddies» και κατά τον κ. Πουργουρίδη, η συμπεριφορά αυτών των αστυνομικών, τους οποίους κατονομάζει, δεν συνάδει με την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους. Διερωτάται ο κ. Πουργουρίδης τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιοι από αυτούς τους αστυνομικούς αναλάβουν σε οποιαδήποτε στιγμή τη φρούρηση ή τη μεταφορά του Ρ. Ερωτοκρίτου.

Ζητά επίσης από τον Ιωνά Νικολάου να διατάξει έρευνα για τη συγκεκριμένη σελίδα στο facebook ώστε να ελεγχθούν οι αστυνομικοί που γράφουν διάφορα σχόλια απαξιωτικά για τον Ρ. Ερωτοκρίτου. Ένα από τα σχόλια αναφέρει: «Το σαπούνι γλιάζει που μες τα σιέρκα σου. Αν του ππέσει εννά έχει και τα τυχερά του. Βάρτε τον με τον Βέργα να του παίζει πουζούκκι να περάσει καλά».

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως οι επιστολές του κ. Πουργουρίδη δεν λήφθηκαν υπόψη, καθώς δεν υπήρξε κανενός είδους ειδική μεταχείριση για τον κ. Ερωτοκρίτου μετά την επιβολή ποινής από το Κακουργιοδικείο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: politis.com.cy