Ελλάδα

Καταρρέει ο μύθος του Acun;

index.php?id=18&rid=20649

Από τη μία το «Survivor» και το «Power of love» κι από την άλλη το τουρκικό κανάλι TV8. Ο Acun Ilicali βλέπει τα έργα του να βυθίζονται στους πίνακες τηλεθέασης και να καταρρέουν σαν υδάτινοι πύργοι.

Δυναμική είσοδο στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο έκανε πριν από τρία χρόνια η «Acun Medya» αλλάζοντας τα δεδομένα. Αν και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί ήθελαν να συνεργαστούν με την τούρκικη εταιρεία παραγωγής τελικά ο Acun Ilicali συμφώνησε με τον Σκάι που μέσα από τα προγράμματά του («Voice», «Survivor», «My style rocks», «Power of love», «Ελλάδα έχεις ταλέντο») ο σταθμός του Φαλήρου σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο στα ποσοστά τηλεθέασής του. Την τρέχουσα, όμως, σεζόν και με αποκορύφωμα τις επιδόσεις του τρίτου κύκλου του ριάλιτι επιβίωσης τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η ανατροπή αυτή όμως δεν ισχύει μόνο στα καθ’ ημάς αλλά φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τη γειτονική μας χώρα όπου εδρεύει η εταιρεία παραγωγής. Εκτός των άλλων ο Acun Ilicali είναι ιδιοκτήτης και του τούρκικου τηλεοπτικού σταθμού TV8 που προβάλλει παράλληλα με τον Σκάι και το «Survivor Ελλάδα Τουρκία» και στο οποίο παρατηρείται η ίδια μείωση στα ποσοστά τηλεθέασής του. Τις τελευταίες ημέρες, πολλά δημοσιεύματα σε τούρκικα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός TV8 αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάποια δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Acun πούλησε μέρος των μετοχών του στην «Doğuş Media Group» που έχει στην κατοχή της και άλλο τηλεοπτικό σταθμό, ενώ άλλα δημοσιεύματα θέλουν να προχωρεί σε πώληση όλων των μετοχών του σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας, τον «Medical Park Hastaneler Grubu», που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς.

Αναγκαστικές περικοπές
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα σε τούρκικα μέσα ενημέρωσης η τιμή πώλησης του TV8 είναι 210 εκατομμύρια δολάρια τιμή που φάνηκε υψηλή σε όμιλο του Αζερμπαϊτζάν -κι ιδιαίτερα λόγω των υψηλών χρεών του σταθμού- με τον οποίο ο Acun έκανε επαφές αλλά σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα δέχτηκε πρόταση από ελβετική εταιρεία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Τουρκία. Εκτός, όμως, με το τι θα γίνει με τον τηλεοπτικό σταθμό και αν θα παραμείνει ή όχι στα χέρια του Acun Ilicali, ο ισχυρός άντρας φαίνεται ότι θα συνεχίσει την εταιρεία του, την Acun Medya, έστω και με τις αναγκαστικές περικοπές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsit.gr, πριν από λίγες ημέρες δεκάδες Τούρκοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στον Άγιο Δομίνικο για την παραγωγή του «Survivor» πήραν το εισιτήριο επιστροφής μετά από απόφαση μείωσης εξόδων. Όπως είναι λογικό ανησυχία έχει προκληθεί και στο παράρτημα της τούρκικης εταιρείας που λειτουργεί στην Ελλάδα με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι θέμα ημερών η κρίση του Survivor. Αν το ριάλιτι επιβίωσης δεν σημειώσει άνοδο στους πίνακες τηλεθέασης μπορεί τελικά να ολοκληρωθεί ο κύκλος του νωρίτερα από ό,τι συνήθιζε και έχουν προγραμματίσει. Αυτό είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν το επόμενο διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών, του Acun Ilicali και του Σκάι, αφού άλλωστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπει και η μετέπειτα συνεργασία τους.