Κύπρος

Ο Λούης Πατσαλίδης γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο με την AsTerror

index.php?id=18&rid=19476

Ο άνθρωπος που χτύπησε φλέβα χρυσού στο κυπριακό χιούμορ μιλά για την πρωτοφανή επιτυχία του. Ο Λούης Πατσαλίδης λίγο πριν γιορτάσει 100 επεισόδια στον αέρα… αποκαλύπτεται!

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Δεν προλαβαίνω να πατήσω το πόδι μου στο Σατιρικό θέατρο κι ένα μήνυμα στο κινητό μου με ενημερώνει ότι «την Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου, είδαν την εκπομπή “The Λούης night show” 113.265 τηλεθεατές» και κατευθείαν ξεκαθαρίζουν όλα στο μυαλό μου για την ερώτηση που έψαχνα για να ξεκινήσω αυτή τη συζήτηση. «Δεν μου λες, ποια ήταν η αντίδρασή σου στο 47,1% που κατέγραψε η εκπομπή σου την περασμένη Παρασκευή; Πάντως, είναι η πρώτη φορά, μετά την κρίση που ξέσπασε στην κυπριακή τηλεόραση, που σατιρική εκπομπή καταγράφει τόσο μεγάλο ποσοστό», τον ρωτάω. «Πρώτη φορά το ακούω αυτό εννοώντας ότι είναι η πρώτη φορά που μια εκπομπή φτάνει αυτό το νούμερο εδώ και χρόνια! Πώς αντέδρασα; Χάρηκα πάρα πολύ και έστειλα μήνυμα στην ομάδα ευχαριστώντας όλα τα παιδιά για τη δουλειά που κάνουν! Γενικά δεν είμαι της υπερβολής!». «Ξεπέρασες, τον ίδιο τον εαυτό σου», συνεχίζω να του λέω. «Βάζω μικρούς και βραχυπρόθεσμους στόχους κι είμαι προσηλωμένος σε αυτούς. Δεν θέλω να πω ότι έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου, αφού κάθε φορά μπαίνει καινούριος στόχος».

Το «The Λούης Νight Show» είναι η πρώτη εκπομπή σε τηλεθέαση στην Κύπρο. Το συνειδητοποιείς;
Το απολαμβάνω όπως απολαμβάνει ο κάθε άνθρωπος που εργάζεται και βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος;
Ο χρόνος είναι ο μόνος που φανερώνει τις αλήθειες, οπότε, ναι, νιώθω δικαιωμένος που ήρθα στον Alpha Κύπρου.

Αγχωμένος;
Το άγχος, λίγο ή πολύ, πάντα θα υπάρχει, είναι εκεί… Έχω, όμως, σπουδαίους συνεργάτες που όλοι μαζί είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε. Άλλωστε, μαζί το ξεκινήσαμε, όλοι νοιαζόμαστε και συνεχώς ψάχνουμε τρόπους για να βελτιωνόμαστε!

Τρίτη σεζόν της εκπομπής και τρία χρόνια Alpha Κύπρου on air… Νιώθεις ότι έχεις ρισκάρει;
Πάντα ρισκάρεις απλά ελαχιστοποιείς το ρίσκο όταν ξέρεις με ποιους έχεις να κάνεις και με ποιο τρόπο θα το κάνεις! Ο Alpha Κύπρου δουλεύει σε ένα πολύ επαγγελματικό μοντέλο με ξεκάθαρες δομές, ενώ όλοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Ομολογώ, υπάρχει ποιοτική προσέγγιση σε εικόνα αλλά και περιεχόμενο και χαίρομαι ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο σύγχρονος τηλεθεατής το αντιλαμβάνεται. Σίγουρα η μετεγγραφή σε ένα καινούριο κανάλι είχε ρίσκο… εμπιστεύτηκα, όμως, τους ανθρώπους του καναλιού γιατί ένιωσα, από την πρώτη στιγμή, ότι έθεταν γερές βάσεις στην αγορά, ενώ παράλληλα είχαν όραμα.

Πόσο σημαντικό όπλο είναι για σένα η αλήθεια;
Ο πατέρας μου, μου είπε, πρώτο να απλώνω το χέρι μου μέχρι εκεί όπου μπορώ να φτάσω γιατί μετά υπάρχει ο κίνδυνος να πέσω και να σπάσω τα μούτρα μου και δεύτερο να μη φοβάμαι να λέω την αλήθεια, γιατί στο τέλος μόνο αυτή λάμπει! Ακολουθώ και τα δύο σαν ευαγγέλιο στη ζωή μου!

Τι πολεμάς με αυτή;
Τα πάντα, ό,τι μπορείς να φανταστείς!

Για παράδειγμα;
Το ψέμα. Η αλήθεια μπορεί να πληγώσει, ενώ το ψέμα μπορεί να σκοτώσει.

Σου έχουν πει πολλά ψέματα στη ζωή σου;
Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην έχει πει ή να μην του έχουν πει ψέματα ποτέ στη ζωή του. Κάτι, όμως, που να με έχει επηρεάσει, σε μεγάλο βαθμό, όχι.

Πώς αντιμετωπίζεις όλους αυτούς που έρχονται για να «δανειστούν» κάτι από σένα;
Αν αυτό που θέλουν να «δανειστούν» θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι με πολλή χαρά ας πάρουν ό,τι θέλουν, αν όμως είναι για να με εκμεταλλευθούν και να με χρησιμοποιήσουν για κάτι που είναι έξω από τα δικά μου πιστεύω, τις δικές μου καταβολές και αξίες, τότε θα κάνω ό,τι μπορώ για να σταματήσουν να «δανείζονται»!

Είδες πολλούς να σε πλησιάζουν όλα αυτά τα χρόνια;
Αρκετούς, ναι!

Να απομακρύνονται;
Λιγότερους!

Σου πιστώνω, πάντως, το γεγονός ότι είσαι από τους λίγους ανθρώπους που είναι σταθεροί στις απόψεις τους. Πόσο σημαντική είναι η σταθερότητα στη ζωή σου;
Για να μπορεί κάποιος να δημιουργήσει και να κάνει πρωταθλητισμό, σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο, πρέπει να έχει σταθερότητα σε πάρα πολλούς τομείς, δεν μπορείς να είσαι τη μια έτσι και την άλλη… γιουβέτσι.

Στις φιλίες σου;
Την τελευταία δεκαπενταετία έχω κοντά μου γύρω στα 7-8 άτομα που με αγαπούν και τους αγαπώ, που θα έκαναν τα πάντα για μένα όπως και εγώ για αυτούς.

Αυτό ισχύει και για τα επαγγελματικά σου;
Ειδικά στα επαγγελματικά μου.

Δεν μου λες, υιοθετείς τον όρο «influencer»;
Όχι.

Πώς μεταφράζεις, τότε, τους 42 χιλιάδες ακόλουθούς σου στα social media;
Ως ένα σημαντικό αριθμό ατόμων που με αγαπούν, με στηρίζουν και θέλουν να ενημερώνονται για τις δουλειές μου.

Μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο αυτή τη μανία που όλοι θέλουν να προβάλλονται στην εκπομπή σου;
Ποιοι είναι οι όλοι; (γέλια)

Το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ του Ανδρέα Γιόρτσιου και της Χριστιάνας Αριστοτέλους, πώς το σχολιάζεις; Έβαλες, λιγάκι κι εσύ το χεράκι σου σ’ αυτό.
Βρίσκομαι στον χώρο της τηλεόρασης εδώ και πέντε σεζόν και δεν έχω δώσει καμία αφορμή ώστε να πει κάποιος ότι έβαλα το χεράκι μου για να τσακωθεί εξαιτίας μου! Για να σου δώσω να καταλάβεις, βρίσκομαι περισσότερες ώρες στο Σατιρικό θέατρο όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της εκπομπής μου παρά στις εγκαταστάσεις του Alpha. Δεν μου αρέσει να ανακατώνομαι ούτε να χώνω τη μύτη μου εκεί που δεν με σπέρνουν! Κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ χωρίς να ανακατεύομαι πουθενά!

Δεν πριμοδοτείς, δηλαδή, το «Happy Hour» περισσότερο από την εκπομπή «Με Αγάπη Χριστιάνα»;
Αν μια εκπομπή μας δώσει τροφή για να την τρολάρουμε περισσότερο από κάποια άλλη, θα πράξουμε ως ομάδα. Δεν κάτσαμε ποτέ να μετρήσουμε και να πούμε ότι μεταδώσαμε οκτώ βίντεο της Θέκλας, 30 της Χριστιάνας και 3 του Γιόρτσιου, άρα την ερχόμενη βδομάδα πρέπει να παίξω περισσότερο τον ένα και λιγότερο τον άλλο! Αν μπούμε σε αυτό το τριπάκι θα χάσουμε το παιχνίδι!

Γράφτηκε, ότι βρίσκεσαι σε κόντρα με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους. Ισχύει;
Η μόνη κόντρα που υπάρχει με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους είναι στο ποιος από τους δυο έχει τη μεγαλύτερη κοιλιά, παρόλο που σε ένα μήνα, νομίζω, θα με έχει ξεπεράσει!

Από πού πηγάζουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα;
Πέρσι έλεγαν για τη «Θέκλα», φέτος, στην αρχή της σεζόν, για τον «Κρίκο», τώρα για τη Χριστιάνα κι αύριο θα πουν για κάτι άλλο. Πάντα απαντώ και λέω τα πράγματα όπως έχουν και μέχρι στιγμής ο χρόνος με έχει δικαιώσει για όλα, οπότε δεν με αγγίζουν.

Συνήθως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.
Επίσης όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι!

«Κοντράρονται» στην απογευματινή ζώνη. Στη βραδινή ζώνη είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα;
Σε όλες τις τηλεοπτικές ζώνες υπάρχει ανταγωνισμός, ιδιαίτερα στην prime time.

Θεωρείς ότι η prime time της Παρασκευής είναι «One man show»;
Στην εκπομπή μας μπορεί να φαίνομαι εγώ, αλλά δεν είναι one man show. Υπάρχει μια ομάδα που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή, από τον βοηθό παραγωγής μέχρι τις κοπέλες που καθοδηγούν τον κόσμο μέσα στο θέατρο. Ο καθένας από το πόστο του βάζει το δικό του λιθαράκι και έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα… αυτοί ξέρουν!

Δεν σε φοβίζει το γεγονός ότι απέναντί σου, πλέον, παίζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος;
Παρακολουθούμε τι κάνει ο ανταγωνισμός, αλλά ως «Λούης Νight Show», αυτό που μας νοιάζει είναι το τι κάνουμε εμείς και πώς θα βελτιώνουμε το δικό μας προϊόν για να ικανοποιήσουμε τους τηλεθεατές.

Δεν μου λες, πώς θα γιορτάσεις τα 100 επεισόδια, «The Λούης Night Show»;
Στην εκπομπή θα έχουμε πάρα πολλές εκπλήξεις για τον κόσμο που θα έρθει στο θέατρο αλλά και αναδρομές στα καλύτερά μας κομμάτια, ευτράπελα, συμβάντα πίσω από τις κάμερες και πολλά άλλα! Επίσης θα κάνουμε και ένα μικρό πάρτι για να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια!

Περίμενες, ποτέ, ότι θα έφτανε αυτή η στιγμή;
Όταν ξεκινάς μια δουλειά δεν βάζεις όρια. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε τρεις σεζόν στον αέρα ήταν λογικό να φτάσουμε το απόλυτο 100.

Επόμενος στόχος σου;
Να φτάσουμε τα 150 επεισόδια.

Ποιες θεωρείς ότι ήταν οι καλύτερες στιγμές σου όλο αυτό το διάστημα;
Ήταν πολλές οι καλές στιγμές και θα θέλω πολύ χώρο για να σου τις περιγράψω (γέλια)

Οι πιο σημαντικές;
Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές μας ήταν η πρώτη φορά που σκαρφαλώσαμε στο νούμερο ένα της τηλεθέασης.

Πήγες κόντρα στο τηλεοπτικό κατεστημένο;
Θεωρώ πως ναι, κάνουμε μια εκπομπή που δεν υπήρξε παρόμοιά της στα τηλεοπτικά δρώμενα της Κύπρου, χρησιμοποιήσαμε τη γλώσσα και το ύφος που ο κόσμος δεν ήταν συνηθισμένος να χρησιμοποιήσει στην Κύπρο. Στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί, στην πορεία, όμως, αγαπήθηκε και βρισκόμαστε εδώ σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα!

Θεωρείς ότι έκανες την υπέρβαση;
Όχι, απλά μετέφερα στην τηλεόραση αυτό που είμαι!

Είσαι εξαρτημένος από τα νούμερα τηλεθέασης;
Τα νούμερα τηλεθέασης είναι ένα σπουδαίο εργαλείο για να δεις τι τραβά και τι όχι στο προϊόν σου, αλλά και ο τρόπος που έρχονται τα λεφτά στο κανάλι! Δεν είμαι εξαρτημένος αλλά τα παρακολουθώ.

Δεν ανήκεις, δηλαδή, στην κατηγορία των παρουσιαστών που ξημεροβραδιάζονται με τον πίνακα τηλεθέασης της Nielsen στα χέρια τους;
Σίγουρα όχι. Έχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω το πρωί και το βράδυ. (γέλια)

Ποια είναι η μεγαλύτερη εμμονή σου όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στην τηλεόραση;
Δεν έχω εμμονές για τίποτε και για κανένα!

Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες να σε κατατρύχει ο εαυτός σου;
Όχι, ζω μια πολύ φυσιολογική ζωή και όταν έχεις γύρω σου άτομα που σε αγαπούν και νοιάζονται για σένα δεν έχεις τέτοια θέματα.

Μου δίνεις την εικόνα ενός ανθρώπου που ξέρει πραγματικά τι θέλει από τη ζωή του. Ισχύει;
Ναι, ισχύει αυτό. Είμαι πολύ τακτοποιημένος και συνειδητοποιημένος, βάζω βραχυπρόθεσμους στόχους και πατάω γερά στα πόδια μου γιατί θέλω ανά πάσαν στιγμήν να ξέρω τι μου γίνεται και πού βαδίζω. Βέβαια, σε αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η Αστέρω, η οποία είναι η δύναμή μου!

«Πολλοί άνθρωποι, έχουν την ανάγκη να γίνονται κωμικοί γιατί μέσα τους κουβαλούν μια θλίψη». Ισχύει στη δική σου περίπτωση;
Καθόλου, δεν μπορώ να κατανοήσω αυτό το πράγμα! Είμαι πολύ χαρούμενος και εξωστρεφής άνθρωπος, πάντα βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο!

Δεν έχεις ανασφάλειες, δηλαδή;
Ο κάθε άνθρωπος έχει τις ανασφάλειές του, έτσι κι εγώ έχω τις δικές μου. Αλλά, δεν τις αφήνω να με καταβάλουν και εδώ μπαίνει η σημασία του πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά σόου!

Κάποιες ελλείψεις;
Έχω έλλειψη βιταμίνης D, σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις που έκανα (γέλιο).

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου ότι θα γινόσουν το πρώτο όνομα στην κυπριακή τηλεόραση;
Δεν μου αρέσουν αυτοί οι τίτλοι και γενικά οι ταμπέλες που βάζουμε σε πρόσωπα και καταστάσεις. Όποιος επισκεφθεί τη φετινή μου παράσταση «Μεγαλώνω» θα καταλάβει αυτό που λέω γιατί εξηγώ, ακριβώς, το τι εννοώ!

Πώς ανταποκρίνεσαι σε όλη αυτή την επιτυχία;
Κάνω και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι έκανα προηγουμένως, δεν έχει αλλάξει τίποτα, απλά λόγω τις αναγνωρισιμότητάς μου βοηθώ εκεί όπου μπορώ τον κόσμο που με έχει περισσότερη ανάγκη!

Κάθε επιτυχία απλά εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για ένα πιο δύσκολο πρόβλημα. Ισχύει;
Ναι αλλά όλα είναι θέμα προγραμματισμού και μη εφησυχασμού. Ήδη, μαζί με την ομάδα μου, σχεδιάζουμε το επόμενό μας βήμα!

Και ποιο είναι αυτό;
Να εμπλουτίσουμε περισσότερο τις ενότητες της εκπομπής μας με θέματα, παιχνίδια και πλούσια δώρα για τους τηλεθεατές μέχρι και… αυτοκίνητο.

Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες ότι χάνεις το μέτρο; Ότι βαδίζεις σε μονοπάτια που δεν θα σε οδηγήσουν πουθενά;
Όχι ποτέ!

Σε ποιο πράγμα πρόδωσες τον εαυτό σου και μετάνιωσες περισσότερο γι’ αυτό;
Που λέω και υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι θα χάσω βάρος και πάντα τον προδίδω, με μισώ γι’ αυτό. Ίσως είναι το μόνο πράγμα στη ζωή μου που δεν μπορώ να πειθαρχήσω… προς το παρόν.

Πιστεύεις στον Άγιο Βαλεντίνο;
Δεν πιστεύω στον Άγιο, πιστεύω, όμως, στον έρωτα.

Τι ερμηνεία, λοιπόν, θα έδινες στη λέξη έρωτας;
AsTerror… (γέλια)

Μετά από τόσα χρόνια γάμου θα έλεγες ότι εξακολουθείς να είσαι ερωτευμένος μαζί της, όπως την πρώτη φορά;
Θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο τρομοκρατημένος-ερωτευμένος.

Τι θα έκανες για τον έρωτα;
Τα κάνω ήδη… Πλένω, σκουπίζω, καθαρίζω, συμμαζεύω το σπίτι, μαγειρεύω.

Περνά κι εσένα ο έρωτας από το στομάχι;
Όλα τα αισθήματα, για μένα, περνούν από το στομάχι.

Δεν μου λες, πώς σκοπεύεις να περάσεις τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Μόνος στο σαλόνι. Η Αστέρω θα έχει γύρισμα.

Αν λέγαμε ότι κάτι έμαθες όλα αυτά τα χρόνια για τη ζωή, τι θα ήταν αυτό;
Τίποτα δεν σου χαρίζεται και ότι για να καταφέρεις κάτι, πρέπει να στηρίζεσαι στα δικά σου πόδια και όχι σε ξένα δεκανίκια και στο τέλος, ο σωστός, ο δίκαιος, και ο αληθινός πάντα κερδίζει!

likephilenews