Ενδιαφέρουν

Ανακαινίζετε; 5 Συμβουλές προς «ναυτιλλομένους»

index.php?id=18&rid=1509

Μπήκε ο κουτσοφλέβαρος και οι σκέψεις για ανανέωση, επισκευή και μια γερή ανακαίνιση του σπιτιού ή του εξοχικού σας τρέχουν βροχή.

Κάθε χρόνο τα ίδια, μα φέτος το βάλατε σκοπό να κάνετε κάτι για αυτό. Συντάξατε τις λίστες σας, πείσατε το έτερόν σας ήμισυ, βρήκατε τους ειδικούς, μαζέψατε κουράγιο και όραμα, δημιουργήσατε χώρο στο πρόγραμμά σας, φτιάξατε και έναν καφέ και κάθεστε εκεί και αναρωτιέστε πώς θα τα πληρώσετε τώρα όλα αυτά!

Παραθέτουμε μερικές από τις πιο έξυπνες συμβουλές ανακαίνισης που ακούσαμε.

Συνεχίστε με τον καφέ και το όραμα … μετράνε! Μετά, όμως, σηκώστε μανίκια και κάντε το σπίτι σας πιο λειτουργικό, μακροπρόθεσμα πιο οικονομικό και ακόμη πιο όμορφο. Καλή ανακαίνιση!

Πρώτα απ’ όλα οργανωθείτε: Δημιουργήστε ένα Excel όπου, στην πρώτη στήλη, θα έχετε το υλικό ή την υπηρεσία που θα χρειαστείτε, όπως ‘’Πλακάκια κουζίνας’’ ή ‘’Ελαιοχρωματιστής’’ και στις διπλανές στήλες τοποθετήστε τιμές και παρατηρήσεις μετά από κάθε έρευνα αγοράς. Ένα τέτοιο εργαλείο υπολογισμού εξόδων μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν εδώ.

     1.        Μην αφήσετε το οικονομικό σκέλος μέχρι την τελευταία στιγμή. Είναι καλά, αφού καταλήξετε στο συνολικό κόστος ανακαίνισης (χρησιμοποιώντας το πιο πάνω εργαλείο) να βεβαιωθείτε ότι είτε έχετε το απαιτούμενο ποσό είτε μπορείτε να το εξασφαλίσετε  από την τράπεζα. Αν θέλετε να μάθετε αν μπορείτε να δανειοδοτηθείτε κάντε κλικ εδώ

     2.       Προτιμήστε να προμηθευτείτε, σε συνεννόηση και με τους ειδικούς σας, όσα περισσότερα από τα υλικά γίνεται από τη χονδρική αγορά. Συνήθως είναι ίδια και απαράλλαχτα σε ποιότητα με αυτά του λιανικού εμπορίου, φτάνει να κάνετε καλή έρευνα αγοράς.

     3.       Προτού αγοράσετε κάτι καινούργιο, όπως έναν καναπέ, αναρωτηθείτε και φανταστείτε τον παλιό αλλά σε καλή κατάσταση, καναπέ σας, ανανεωμένο με ένα υπέροχο, νέο κάλυμμα. Έτσι, αφήνετε χώρο στον προϋπολογισμό σας για αγορά αντικειμένων και υπηρεσιών που θα κάνουν πραγματική διαφορά.

     4.       Συνυπολογίστε την πραγματικότητα της δικής σας καθημερινότητας. Μια μοντέρνα, μινιμαλιστικής αισθητικής κουζίνα σε φωτογραφία περιοδικού μπορεί να είναι αρκετά λειτουργική και ασφαλής για έναν εργένη. Για μια οικογένεια με τρία παιδιά όμως;

     5.       Τέλος, επενδύστε σε εναλλακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον και την υγεία της οικογένειάς σας, πηγές ενέργειας.