Ενδιαφέρουν

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη για να ζεις!

index.php?id=18&rid=15011

Στο ερώτημα πού είναι καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης η απάντηση που δίνει η ετήσια έκθεση του Economist είναι φέτος στη Βιέννη.

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 140 χωρών, εκθρονίζοντας έπειτα από 7 χρόνια τη Μελβούρνη. Όπως αναφέρεται στην έκθεση κέρδισε στα σημεία υπερτερώντας στην σταθερότητα.

Στην έκθεση, εξετάζονται παράγοντες όπως η σταθερότητα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές.

Στη δεκάδα με τις καλύτερες πόλεις για να ζει εκτός από τη Μελβούρνη στη δεύτερη θέση βρίσκονται στις θέσεις 5 και 10 το Σύδνεϋ και η Αδελαΐδα.

Δυο πόλεις της Ιαπωνίας, η Οζάκα και το Τόκυο πληρούν τους δείκτες σε υψηλό βαθμό και κατατάσσονται στις θέσεις 3 και 7.

Ο Καναδάς με τρεις πόλεις, το Κάλγκαρι, το Βανκούβερ και το Τορόντο βρίσκεται στη δεκάδα, στην ένατη θέση της οποίας βρίσκεται η Κοπεγχάγη των ευτυχισμένων με την ποιότητα ζωής στην πόλη τους Δανών.

Κανένας από αυτούς δεν πληρείται στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πρωτεύουσα της Συρίας. Η Δαμασκός βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας των 140 πόλεων.

Ο Economist την περιέλαβε στην έκθεσή του παρότι αφήνει εκτός αξιολόγησης πόλεις όπως η Βαγδάτη ή η Καμπούλ, χάρη στους σχετικά αξιόπιστους δείκτες μέχρι το 2011 και την ελάχιστη ανάκαμψή της.

Πηγή – euronews

 

>