World

Έχει κρυφό παιδί ο Τραμπ; Η πληροφορία που πλήρωσαν για να θαφτεί

index.php?id=18&rid=12068

30.000 δολάρια φέρεται να κατέβαλε η σκανδαλοθηρική εφημερίδα National Enquirer σε έναν πρώην πορτιέρη του Πύργου Τραμπ, ο οποίος διαβεβαίωνε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκτήσει μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Η πληροφορία ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο περιοδικό New Yorker. 

Ο αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας ταμπλόιντ εφημερίδας, Ντίλαν Χάουαρντ, είχε αναφερθεί στην πληρωμή σε άρθρο του στο Radar Online, ιστότοπο που ανήκει στον ίδιο όμιλο που τυπώνει τη National Enquirer, τον American Media Inc (AMI). Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο όμιλος αρνήθηκε ότι έγινε ποτέ τέτοια πληρωμή. Όμως, επικαλούμενο έξι πηγές προσκείμενες στον AMI που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το New Yorker έγραψε πως αφού αγόρασε την αποκλειστικότητα της πληροφορίας, η National Enquirer επέλεξε εσκεμμένα να μην τη δημοσιεύσει ποτέ.

Ο όμιλος διέψευσε τη συγκεκριμένη εκδοχή των γεγονότων με ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε έχει αγοράσει την αποκλειστικότητα μιας πληροφορίας με σκοπό να τη θάψει.

Η απόφαση να μη δημοσιευθεί η πληροφορία για το παιδί, ένα κορίτσι που με βάση τις πληροφορίες σήμερα θα είναι 29 ετών, πάρθηκε έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι δεν ήταν «αξιόπιστη» η μαρτυρία του πορτιέρη Ντίνο Σατζουντίν, κατά τον AMI.

O Σατζουντίν επιβεβαίωσε χθες ότι είπε στη σκανδαλοθηρική εφημερίδα πως είχε ακούσει ότι Τραμπ απέκτησε παιδί με την οικιακή βοηθό του. «Ξύπνησα κι έμαθα ότι η συμφωνία εμπιστευτικότητας που είχα (με τον όμιλο AMI) αναφορικά με μια ιστορία για τον Τραμπ, διέρρευσε στον Τύπο. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ενώ εργαζόμουν στον Trump World Tower έλαβα οδηγίες να μην ασκήσω κριτική στην πρώην οικιακή βοηθό του Προέδρου Τραμπ λόγω προηγουμένης σχέσης της με τον Πρόεδρο, από την οποία γεννήθηκε ένα παιδί», δήλωσε.

Ο Σατζουντίν φέρεται να προσέγγισε τη National Enquirer το 2015 λέγοντας ότι είχε ακούσει από το προσωπικό του ουρανοξύστη ότι ο Τραμπ είχε νόθο παιδί. Ο θυρωρός πέρασε με επιτυχία το τεστ αλήθειας, αλλά η National Enquirer έθαψε την ιστορία, σύμφωνα με το Associated Press.

H πρώην σύζυγος του θυρωρού, Νίκι Μπενφάτο, υποστήριξε πάντως στη Daily News ότι ο Σατζουντίν είναι μυθομανής: «Είναι διαβόητος για τις ιστορίες που κατασκευάζει. Έχει πει ότι έχει δει τον Μεγαλοπόδαρο κι έναν απ΄τους φίλους μου που πέθανε, να περπατά στο δρόμο».

Ο συντάκτης του άρθρου που δημοσιεύθηκε στο New Yorker, ο Ρόναν Φάροου -γιος του Γούντι Άλεν και της Μία Φάροου- σημειώνει πως δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πράγματι απέκτησε μυστικά παιδί με υπάλληλό του.

Ο Φάροου είναι ο συγγραφέας του ενός από τα δύο άρθρα που οδήγησαν στο ξέσπασμα του σκανδάλου του Χάρβεϊ Γουάινστιν τον Οκτώβριο.

Στο άρθρο του New Yorker σημειώνεται, με βάση όσα είπαν έξι πηγές προσκείμενες στον AMI, πως παρά τη διαβεβαίωση του ομίλου περί του αντιθέτου, η πρακτική catch-and-kill είναι εξαιρετικά συνηθισμένη σε αυτόν. Ο όρος παραπέμπει στην εξασφάλιση των αποκλειστικών δικαιωμάτων μιας πληροφορίας με μοναδικό σκοπό να μη δημοσιευθεί.

Πάντα σύμφωνα με το περιοδικό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AMI, ο Ντέιβιντ Πέκερ, είναι φίλος του Ντόναλντ Τραμπ και έχει κάνει επανειλημμένα χάρες στον σημερινό πρόεδρο.

Στα μέσα Φεβρουαρίου το New Yorker είχε αναφερθεί στην υπόθεση της άλλοτε playmate του περιοδικού Playboy, της Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, που είπε πως έλαβε 150.000 δολάρια από τη National Enquirer τον Αύγουστο του 2016 με αντάλλαγμα να αφηγηθεί αποκλειστικά στην ταμπλόιντ λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη σχέση της με τον Ντόναλντ Τραμπ. Κατά το περιοδικό ο AMI είχε αποφασίσει να μη δημοσιεύσει ποτέ τη μαρτυρία της, για να προστατεύσει τον μεγιστάνα.

Ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν, ένας από τους πιο πιστούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ, έχει παραδεχθεί πως κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, κατά κόσμο Στέφανι Κλίφορντ, για να εξαγοράσει τη σιωπή της για μια σεξουαλική συνεύρεση που λέει πως είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Aμερικανός πρόεδρος έχει διαψεύσει πως είχε οποιαδήποτε σχέση με τη ΜακΝτούγκαλ ή την Κλίφορντ. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Οργανισμός Τραμπ, η εταιρεία συμμετοχών που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του μεγιστάνα των ακινήτων, δεν έδωσε καμία συνέχεια.

tvonenews.com.cy