Ενδιαφέρουν

Αντίο αλλεργίες-7 φυσικές μέθοδοι για να τις διαχειριστείς, χωρίς να φταρνίζεσαι όλη την ώρα

index.php?id=18&rid=11680
Ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χαίρονται καθόλου που τα λουλουδάκια ανθίζουν και αυτό όχι επειδή είσαι εκ φύσεως μίζερος και αρνητικός άνθρωπος, αλλά επειδή υποφέρεις με τον ερχομό της Άνοιξης; Τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τις πιο κάτω μεθόδους, για να αντιμετωπίσεις τις ενοχλητικές αλλεργίες. Αν σε παρηγορεί, σημείωσε πως ανήκεις στο 20% του πληθυσμού που έχει αλλεργία και μόνο στο άκουσμα της λέξης Άνοιξη.

1. Επίλεξε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή
Αυτή η διατροφή έχει φυτική βάση ως επί το πλείστον, καθώς είναι πλούσια σε σκούρα πράσινα φύλλα και παρέχει σημαντική πηγή αντιφλεγμονώδων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται σε ξηρούς καρπούς, σπόρους, κρύο νερό και ψάρια. Είναι σημαντικό να προσθέσεις στα πιάτα σου πολλά μπαχαρικά και μαγειρικά βότανα, ώστε να ενισχυθεί η αντιφλεγμονώδης δράση των τροφίμων και να αποφύγεις τις τροφές με γλουτένη, ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, τα φυστίκια, τη σόγια, τα οστρακοειδή και τα λαχανικά όπως είναι η ντομάτα, η μελιτζάνα, η πατάτα, οι πιπεριές και τα goji berries. 

2. Απόφυγε οτιδήποτε βλαβερό ερεθίζει την αναπνοή σου
Προφανώς και είναι τρομερά δύσκολο να αποφύγεις τα καυσαέρια όταν μένεις σε μια πόλη, όμως μπορείς να ελέγξεις τη χρήση αποσμητικών, σπρέι μαλλιών, καθαριστικών και πολλών άλλων προϊόντων που χρησιμοποιείς καθημερινά και να τα αντικαταστήσεις με αντίστοιχα οικολογικά προϊόντα τα οποία δεν θα επηρεάζουν το αναπνευστικό σου σύστημα.

3. Πρόσεξε την υγιεινή σου
Η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που ίσως φαντάζεσαι. Όπως έχει αποδειχθεί, τα βακτηρίδια και οι ιοί είναι στην πραγματικότητα απαραίτητα για την υγεία μας. Έτσι είναι καλό να επιλέγεις πιο ήπια καθαριστικά σώματος.

4. Δοκίμασε τεχνικές μείωσης του στρες
Αυτές θα μπορούσαν να είναι ο διαλογισμός ή οι περίπατοι στη φύση. Είναι γνωστό πως μια ώρα διαλογισμού την ημέρα μειώνει τα επίπεδα άγχους και τους φλεγμονώδεις δείκτες. Επίσης, η επαφή με τη φύση θα σου προσφέρει γαλήνη και θα λειτουργήσει αποτελεσματικά απέναντι στο άγχος.

5. Να κοιμάσαι επαρκώς
Είναι γνωστά τα οφέλη του καλού ύπνου. Εκτός από το να κοιμάσαι για τουλάχιστον 8 ώρες, φρόντισε ώστε ο ύπνος σου να είναι συνεχόμενος, χωρίς διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, το σώμα σου θα έχει ο,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

6. Κάνε ρινικό καθαρισμό
Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα δοχείο ρινικού καθαρισμού που θα προμηθευτείς από το φαρμακείο. Θα σε βοηθήσει στην απομάκρυνση ακαθαρσιών και παθογόνων μικροοργανισμών και θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη όσον αφορά τις αλλεργίες.

7. Βάλε στη ζωή σου τα φυτικά φάρμακα
Η φύση έχει μεγάλη ποικιλία από βότανα και φυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ισχυρά τονωτικά ενάντια στα συμπτώματα της αλλεργίας. Κάνε μια έρευνα για τις τσουκνίδες και τα μανιτάρια και σίγουρα θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.