Ενδιαφέρουν

Έχασε τη φωτογραφική της και τη βρήκε 2 χρόνια μετά, στο βυθό - Είχε γίνει πέτρα

index.php?id=18&rid=11676

Σε μια απίστευτη και εξαιρετικά σπάνια περίπτωση τύχης και σύμπτωσης, μια φωτογραφική μηχανή που χάθηκε στη θάλασσα για περισσότερα από δύο χρόνια, ανακαλύφθηκε και θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της.

Η φωτογραφική μηχανή βρέθηκε σε μια παραλία στην Ταϊβάν καλυμμένη από μικρά μύδια και αγνώριστη – αλλά χάρη στην αδιάβροχη θήκη της, παρέμεινε σε άριστη κατάσταση.

Η κάμερα ανακαλύφθηκε από μια ομάδα μαθητών και του δασκάλου της που αποφάσισαν να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη, αναρτώντας το εύρημά τους στο Facebook. Και μέσα σε μία μόλις ημέρα, η προσπάθειά τους είχε αποτέλεσμα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω» δήλωσε η ιδιοκτήτρια της φωτογραφικής μηχανής Σερίνα Τσουμπακίχαρα στο BBC. «Εξεπλάγην όταν ο φίλοι μου μου είπαν γι’ αυτό και μου έστειλαν την ανάρτηση με τις φωτογραφίες».

Η φοιτήτρια ιαπωνικού πανεπιστημίου ήταν σε διακοπές στο νησί Ισιγκάκι στην Οκινάβα, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Ταϊβάν, όταν έχασε την κάμερα. «Έκανα καταδύσεις και έχασα την κάμερα όταν ένας φίλος μου ξέμεινε από αέρα και χρειαζόταν τη βοήθειά μου».

Αυτό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2015 και η ιδιοκτήτρια πίστευε ότι την είχε χάσει για πάντα. Αλλά, η κάμερα, σφραγισμένη σε αδιάβροχη θήκη, έκανε ένα μακρινό ταξίδι. Ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα και τελικά ξεβράστηκε σε μια παραλία στην Ταϊβάν.

Εκεί την βρήκε μια ομάδα μαθητών δημοτικού σχολείου που καθάριζε την παραλία.

«Ένα 11χρονο αγόρι βρήκε την κάμερα» δήλωσε ο δάσκαλος Παρκ Λι στο BBC.

Το περίβλημα έμοιαζε περισσότερο με βράχο, καθώς ήταν σχεδόν ολόκληρο καλυμμένο με μικρά μύδια και κοχύλια.

«Νομίζαμε ότι ήταν σπασμένη, αλλά στη συνέχεια, τελείως τυχαία, πατήσαμε το κουμπί για το άνοιγμα της κι αυτή άνοιξε».

Ούτε μία σταγόνα νερού δεν είχε περάσει στην κάμερα, η οποία εσωτερικά έδειχνε σε καλή κατάσταση. «Ακόμη πιο έκπληκτοι διαπιστώσαμε, πως όταν το αγόρι ενεργοποίησε την κάμερα, ήταν ακόμη φορτισμένη!»

Επιχείρηση εύρεσης του ιδιοκτήτη

Πίσω στο σχολείου, ο κ. Λι και οι μαθητές του συζήτησαν τι έπρεπε να κάνουν με το εύρημά τους. «Κάποια παιδιά πίστευαν ότι είχαμε κερδίσει την κάμερα και μπορούσαμε να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Άλλοι πρότειναν να προσπαθήσουμε να βρούμε τον ιδιοκτήτη – κι έτσι όλοι καθίσαμε να σκεφτούμε πώς θα το κάνουμε αυτό».

Ο κ. Λι είπε ότι αρχικά είχαν αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να δουν τις φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσουν, αλλά τους φάνηκε ο μόνος τρόπος για να βρουν τον ιδιοκτήτη.

Δεδομένου ότι ορισμένες από τις φωτογραφίες ήταν από την Ιαπωνία, νόμιζαν ότι ο ιδιοκτήτης ίσως ήταν Ιάπωνας. Έτσι έγραψαν τα μηνύματά τους στα κινέζικα και τα ιαπωνικά.

Προτού το καταλάβουν, η ανάρτησή τους είχε μοιραστεί πάνω από 10.000 φορές και σε μια μέρα εντόπισαν την κυρία Τσουμπακιχάρα.

Η ιδιοκτήτρια της φωτογραφικής μηχανής

«Είμαι τόσο τυχερή. Αυτές οι φωτογραφίες μου φέρνουν στο νου παλιές αναμνήσεις» δήλωσε η ιδιοκτήτρια, η οποία σκοπεύει να πάει στην Ταϊβάν τον Ιούνιο για να ευχαριστήσει τους μαθητές και το δάσκαλό τους και να πάρει πιω την φωτογραφική της μηχανή.

ant1iwo.com

>