Editor’s choice

Tα 5 χειρότερα ριάλιτι επιβίωσης των εποχών!

index.php?id=18&rid=11475

Οι βιασμοί και οι δολοφονίες που στοίχειωσαν τις χώρες! Ποια είναι στη λίστα;

Τα ριάλιτι επιβίωσης πραγματεύονται την ανθρώπινη ύπαρξη και τις ανθρώπινες συμπεριφορές. Σημειώνουν ανά τον κόσμο υψηλά νούμερα τηλεθέασης και έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς σαν «project κοινωνικoύ πειράματος», αφού εξετάζεται από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες, η συμπεριφορά των ανθρώπων κάτω από ακραίες συνθήκες.

Εδώ συγκεντρώσαμε τα πιο ακραία ριάλιτι επιβίωσης που οι συμμετέχοντες καλούνται να ζήσουν σαν τους ανθρώπους των σπηλαίων.

Είστε έτοιμοι; Ξεκινάει το countdown.

Survive This (Original network YTV)

Το ριάλιτι βγήκε στον αέρα του Καναδά τον Απρίλιο του 2009 και αφορά την επιβίωση οκτώ εφήβων που καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις στην ζούγκλα, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή δεξιότητες. Ο οικοδεσπότης,Les Stroud, είχε κάνει και το Survivorman και έτσι στην αρχή το ριάλιτι ονομάζονται Survivorman: Kids Edition. Οι έφηβοι ηλικίας από 14 έως 16 ετών, επιβιώνουν στην έρημο για τρεις εβδομάδες. Ο οικοδεσπότης, εμφανίζεται στην αρχή του προγράμματος και συζητάει με τους παίκτες, παρέχοντας τους ψυχολογική υποστήριξη και έπειτα τους ανακοινώνει την δοκιμασία της ημέρας. Δεν υπήρχε χρηματικό έπαθλο, καθώς το ριάλιτι ήθελε να εστιάσει στις εμπειρίες που ήθελαν να αποκομίσουν οι διαγωνιζόμενοι - για τον ίδιο λόγο δεν ψήφιζαν για «ασυλία», ώστε να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι.


Survival man (Outdoor Life Network (OLN))

 

Ο εμπειρογνώμονας επιβίωσης Les Stroud, όπως και προηγουμένως, κάνει το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν, το οποίο βρισκόταν στον αέρα για επτά σεζόν (2005, 2007, 2008, 2012, 2014, και το 2015). Ο ίδιος, βρίσκεται μόνος του και καλείται να επιβιώσει σε ακραίες συνθήκες- είναι εξοπλισμένος με τα απολύτως απαραίτητα και για να είμαστε ακριβής με καθημερινά αντικείμενα. Η ομάδα υποστήριξης τον παρακολουθεί εξ αποστάσεως, ενώ για λόγους ασφαλείας έχει δορυφορικό τηλέφωνο. Εντούτοις, ο Stroud είχε δηλώσει κάτι ανατριχιαστικό- Υπήξαν φορές που το δορυφορικό τηλέφωνο του δεν λειτουργούσε και είχε φοβηθεί για το πλήρωμα διάσωσης που βρισκόταν μαζί του.

Ίσως, ένα από τα πιο ακραία ριάλιτι επιβίωσης, αφού είχε να αντιμετωπίσει την φύση σε όλο της το μεγαλείο.


Naked and Afraid

 

Οι διαγωνιζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την «γυμνή αλήθεια»

Το αμερικάνικο ριάλιτι προβάλλεται στο Discovery Channel, για επτά σεζόν. Κάθε επεισόδιο προβάλει την ζωή δύο αγνώστων (άντρας- γυναίκα), που είναι τελείως γυμνοί στην ζούγκλα και καλούνται να επιβιώσουν για 21 ημέρες- Να φτιάξουν ρούχα, να βρουν νερό, τροφή και να επιβιώσουν την έρημο.


The Island with Bear Grylls (Channel 4)

 

Το βρετανικό ριάλιτι έκανε πρεμιέρα στις 5 Μαΐου 2014 και οι συμμετέχοντες καλούνται να επιβιώσουν εντελώς μόνοι τους σε ένα ακατοίκητο νησί με τα βασικά εργαλεία και εκπαίδευση. Η πρώτη σεζόν είχε 13 άντρες και μετά τις κατηγορίες σεξισμό, στην δεύτετη σεζόν ήταν 14 άντρες και 14 γυναίκες, αντίστοιχα- σε διαφορετικά σημεία του νησιού.

Οι ομάδες καλούνται να αποτάξουν τις κοινωνικές ανέσεις και να έρθουν αντιμέτωποι με τα αρχέγονα ένστικτά τους. Το ακατοίκητο νησί, ήταν στον Ειρηνικό και οι προκλήσεις τεράστιες, σε ένα νησί με 5 χιλιομέτρων.


Game2: Winter

 

To πιο σκληρό ριάλιτι επιβίωσης που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2018. Oι 30 συμμετέχοντες καλούνται να επιβιώσουν σε ένα απομακρυσμένο Σιβηρικό νησί, διεκδικώντας 1,7 εκατομμύρια δολάρια. Θα έρθουν αντιμέτωποι με πολικές θερμοκρασίες , καθώς και με την άγρια φύση. Οι συμμετέχοντες έχουν υπογράψει ότι σε σε περίπτωση θανάτου δεν θα φέρει η παραγωγή καμία ευθύνη. Συγκεκριμένα ο παραγωγός Yevgeny Pyatkovsky είχε δηλώσει: «Θα αρνηθούμε οποιαδήποτε αξίωση των συμμετεχόντων, ακόμη και αν θα σκοτώνονταν ή θα βιάζονταν. Δεν θα έχουμε καμία σχέση με αυτό. Αυτό θα διευκρινιστεί σε ένα έγγραφο που θα υπογραφεί από τον συμμετέχοντα πριν από την έναρξη του προγράμματος. Δεν θα παρέμβουμε στις σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων ούτε θα παρακολουθήσουμε τη σεξουαλική τους ζωή και οι κάμερες μας δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν κάθε κίνηση σε κάθε γωνιά του νησιού».

Ωστόσο, οι εγκληματικές συμπεριφορές, θα διώκονται από τον νόμο.

Πηγή: youweekly.gr